½ fl. koncentreret hyldeblomstsaft
3 fl. mousserende hvidvin
½ fl.. tør vermouth
Det hele blandes i en bowle med isterninger, pyntes med citronskiver, citronmelise eller mynteblade. Er der jordbær at få, pynter de flot i bowlen
300 g Andebryst
1 tsk. Honning, (lyng)
1 Appelsin til saft
Salt og fristkværnet peber
Pille kartofler
Broccoli
Gulerødder
Nordlyssyltetøj
Rør honning, appelsinsaften, salt og peber sammen. Vend andebrystet i marinaden og lad den trække 3 timer i køleskabet. Brun andebrystet på panden og steg det derefter i ovnen ved 185 grader i 20 min. Lad det derefter trække i 10 til 15 min. De kogte pillede kartofler steges i smør og sesamfrø, kog gulerødderne først og derefter ganske kort tid broccolien.
Prøv at udskifte de, i opskriften, valgte safter med en anden saftvariant.
Til 4 - 6 personer
4 dl koncentreret saft (din favorit Søbogaard)
1 dl vand
1 dl hvidvin, ikke knastør
1 bæger pasteuriseret æggehvide
Bland saften med vand og vin, frys blandingen i ca. 3 timer, rør den igennem og vend stiftpis- ket æggehvide i.
Frys igen under gentagen omrøring. Det er vigtigt med omrøring, ellers får du et lag saft nederst og sorbet øverst.
Sorbet bliver ikke stenhård, men får en dejlig cremet luftig konsistents. Det er fortræffeligt at kombinere alm. is og saftsorbet.
20 – 25 stk.
400 gram mørk chokolade
50 ml. Søbogaard Øko Gin
50 ml. Søbogaard Øko Tonicvand
Saften og skallen fra en Øko lime
200 ml. Øko piskefløde
300 gram hvid chokolade
Smelt den mørke chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Kom den smeltede chokolade i en skål og tilsæt herefter gin, tonic, piskefløde, limesaft og halvdelen af lime-skallen (Gem resten til pynt!) Rør massen sammen og sæt det på frost i mindst 4 timer – den skal være godt kold før man kan arbejde med den. Du kan evt. smelte den hvide chokolade imens massen står på frost. Tag massen ud og form til kugler – brug evt. 2 skeer, da det er klistret og massen vil smelte når du arbejder med den i varme hænder. Kuglerne dyppes herefter i den hvide chokolade – drys med en smule limeskal som pynt.
TIP: Sæt evt. kuglerne på frost inden de bliver dyppet i hvid chokolade, så holder de bedre på form og farve – men vi synes jo også de er fine med den marmorerede overflade 😉
1 halv Appelsin
1 halv Galia ell. anden slags melon
2 dl Myntesaft koncentrat
1 dl Yoghurt natural
1 dl Knust is
1 skive Lime til pynt
Skræl appelsinen og grav kødet ud af melonen. Blend appelsin, melon og myntesaft. Smag til med yoghurt. Tilsæt knust is i et glas, kom blandingen i, pynt med en limeskive og et sugerør.
Det er en frisk og let sommerdrik
1 del Søbogaard solbærsaft
4 dele kogende vand
1 del whisky
Solbærsaft og kogende vand hældes i et krus. Whiskyen tilsættes og der røres rundt.
Vil du hellere have en alkoholfri toddy, kan du erstatte whiskyen med 1 tsk. honning.
Til 4-5 personer
4 store æg
4 spskf. golden rørsukker
6 husblas
2 dl. koncentreret hyldeblomst
1/4 l piskefløde
Æggeblommerne piskes med sukkeret. Den udblødte husblas smeltet i vandbad, afsvales inden den blandes med hyldeblomsten. Fløde og æggehviderne piskes til skum, hvorefter begge dele vendes i æggehyldeblomstmassen.
Det hele sættes til at stivne,inden det pyntes med flødeskum i små klatter og lidt reven chokolade
Se evt. videoen i "Video Arkivet" her på siden
😚
"Flere og flere
farveladeforskere
bekender kulør og
vælger
Søbogaard"
Fortynd 2 dl tranebærsaft med 8 dl vand. Varm det lidt op sammen med en rosmarinstilk. Afkøles og server som long drink med isterninger. ( drikken for den ægte rosmarin-elsker)
Prøv også: Bland 1½ dl ufortyndet sur tranebærsaft med 3-4 dl yoghurt naturel, 4 tsk ingefærhonning og 4 spsk. flormelis. Tilsæt 2 håndfulde knuste isterninger
Drinken skal serveres umiddelbart efter tilberedningen, da hyldebærsaft hurtigt taber varmen. Prøv den også i kold form.
1 dl. hyldebær saft
1 dl. vand
1/2 dl vermouth bianco
1 citron skive
Bland hyldebærsaft og vand i en gryde og kog op. Når saften er nået kogepunktet, hældes den i et krus. Tilsæt Vermouth Bianco, sæt citron-skiven på kanten og server med det samme. Prøv ikke at varme drikken op efter Vermouthen er kommet i, for så forsvinder alkoholen.
4 personer
3 dl koncentreret hyldeblomstsaft
2-3 blade husblas
200 g fromage blanc (kvark)
1 dl piskefløde
1 stang vanilie
Udblød først husblassen i lunken vand. Varm så saften op og smelt den udblødte husblas heri. Afkøl saften og rør Fromage Blanc og de udskrabede korn fra vanille- stangen i. Pisk piskefløden stift og vend forsigtigt flødeskummet i.
Sættes i køleskabet i 3-4 timer til desserten er helt stivnet. Kan pyntes med friske jorbær, hyldeblomster eller citronmelisse
© Copyright. All Rights Reserved.
Voldsgårdvej 36, 7400 Herning
Kimmerslevvej 11, 4140 Borup
Telefon: 57526060
Mail: soebogaard@snn.dk